T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Samsun Anadolu Lisesi

Samsun Anadolu Lisesi Tarihçesi

     Samsun Anadolu Lisesi, 8 Aralık 1955 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında yabancı dille eğitim yapacak Maarif Bakanlığı Kolejleri'nin kurulması kararı doğrultusunda Samsun Maarif Koleji adıyla eğitime başladı. 1975'te Anadolu Lisesi adını alan Kolej, Türkiye'nin ilk altı Maarif Kolejinden biridir. 

     Samsun Anadolu Lisesi 8 Aralık 1955 tarihinde, günümüzde yıkılmış olan, Eski Samsun Müzesi'nde Samsun Maarif Koleji adı ile 26 yatılı öğrencisiyle eğitim öğretime başlamıştır. Ardından eski Kız Sanat Enstitüsü ve eski Merkez Ortaokulu binalarında eğitim öğretim hizmeti vermiştir. 30 dönüm alana kurulan bugünkü okul binalarına 1971-1972 yılı eğitim öğretim döneminde taşınmıştır. 2003-2004 Eğitim öğretim yılı itibariyle yatılı öğrencisi kalmamıştır ve öğrenci yurdu olarak kullanılan B Blok Binası yeni açılan bir teknik liseye devredilmiştir. Türkiye'nin en yüksek yüzölçümüne sahip liselerinden biridir

     Samsun Koleji olarak ilk mezunlarını 1961-1962 eğitim öğretim yılında vermiştir. 1964-1965 eğitim öğretim yılında ilk olarak 12 gündüzlü kız öğrenci okulda öğrenim görmek üzere alınmıştır. Okulumuz kurulduğu günden bugüne 8257 mezun vermiş olup, Samsun, İstanbul, Ankara ve İzmir’de  mezunlar derneği bulunmaktadır.

      Samsun Anadolu Lisesi 1993 yılında Müfredat Laboratuar Okulu (MLO) olmuştur ve Bakanlığımızın birçok projesinde pilot okul olarak  faaliyetlerde bulunmuştur. Okulumuz AB tarafından hibe verilen iki adet Okul Ortaklıkları Projesinde yer almış ve onlarca öğretmen ve öğrenci dört yıl süresince birçok Avrupa ülkesine çalışma ziyaretlerinde bulunmuşlardır. Aynı zamanda Okulumuz Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmalarına aktif olarak katılmakta olup, çeşitli branşlarda ödüller kazanmıştır. Okulumuz iki sene üst üste   TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiş olup, yüzlerce proje okulumuzda sergilenmiştir. 2014 Aralık ayında Bakanlığımızın tarafından Proje Okulu olarak ilan edilen okulumuz halen dünya çapında, alanında öncü kolejliler yetiştirmeye devam etmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında eski binası depreme dayanıksız olduğu için yeni binasına taşınmıştır.

      Öğrencilerini, aktif öğrenmeyi teknolojik araçlarla destekleyerek ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğretim kurumuna hazırlamayı amaçlayan okulumuz, dünya ile her alanda iletişim kurabilen, geleceğin Türkiye’sine imza atacak gençler yetiştirmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 23:06 - Görüntülenme: 121
  Beğen | 0  kişi beğendi